Bijgewerkt tot: woensdag 22 juni 2011  

Wij zouden het leuk vinden als u een berichtje in ons gastenboek zet. 
Dit is heel eenvoudig, klik hier om ons te e-mailen. 
Schrijf wat u kwijt wilt over "de Meerlingen Site".
Ook hebben wij nu een automatisch gastenboek.

 

 

31-08-2004

Hoi Diana,
Een geweldige site !!
Sinds 2 weken weten we dat we een eeneiige tweeling krijgen (na IVF), en we hebben al veel nuttige info van je site af kunnen halen.
Het is alleen jammer dat sommige info wat gedateerd is, en dat de nieuwspagina ook niet meer up to date is.

Maar ondanks dat blijft het een geweldige site, waar volgens mij veel (aanstaande) ouders van meerlingen wat aan hebben.

Vriendelijke groeten,
Eddy en Ingrid Schipper

23-03-2004

hallo diana,
mijn naam is chantal,
allereerst mijn complimenten over je site .
ik ben nu 19 weken en 4 dagen zwanger van een tweeling. ik begin nu echt wat zwangerschapskwaaltjes te krijgen zoals: vocht vast houden in me vingers , voeten en benen , last van me liezen en heel veel moe ik kan wel de hele dag slapen.
ik zou graag in contact willen komen met jonge ouders van een tweeling en of meerlingen.
ik ga zeker weten vaker je site bekijken.

met vriendelijke groet chantal janssen,
chanyj129@hotmail.com

 

03-02-2004

Hallo allemaal,
Ik ben Marjanneke de Jong en via de meerlingensite kwam ik jullie adressen tegen.
Ik heb een vraagje, ik zit nu in 5 VWO en moet daarom dit jaar beginnen aan een profielwerkstuk. Dat is een groot werkstuk/onderzoek dat te maken heeft met tenminste een vak dat in je profiel past.
Ik wil iets doen met een pedagogisch/psychologisch tintje omdat ik dat wil gaan studeren.

Op internet kwam ik het onderwerp erfelijkheid en intelligentie tegen, dit sprak mij wel aan, maar eigenlijk vond ik dat wat breed. Nu wil ik proberen om mijn onderzoek te doen over intelligentie bij eeneiige tweelingen door middel van iq en eq tests.
Dat onderzoekje is goed gekeurd als ik maar genoeg tweelingen heb die meewerken, dus voor ik mijn onderwerp definitief vastleg ben ik nu aan het onderzoeken het haalbaar is.
De leraar stelde een minimum op 20 tweelingen, dat was dan wel matig. Nu wil ik aan jullie en via jullie vragen of er neiige tweelingen zijn die aan mijn onderzoek willen meewerken.
Hoe ik mijn onderzoekje opzet weet ik nog niet helemaal maar ik wil dus iq en eq tests gebruiken en als er jongere kinderen zijn waarvoor een speciale iq test nodig is kan ik misschien ook naar andere dingen kijken zoals interesses, gevoelens en gedragingen.

Ik hoop dat er tweelingen zijn die mee willen doen, het is dus nog niet definitief, maar ik wil eens kijken hoeveel tweelingen er belangstelling hebben.
Dus iedereen die mee wil doen, laat het mij weten, ik zou het leuk vinden als je je leeftijd vermeld en wat je momenteel doet (wat voor opleiding, werk enz. )

Mijn emailadres is Marjanneke.dejong@wanadoo.nl 
Ik hoop iets te horen,
Groetjes,
Marjanneke

27-01-2004

Hallo Mevr. Diana,
Wel ik schrok toch even, ik had helemaal geen reactie meer verwacht. Ik wil je toch feliciteren met deze site, het is mooi en best leuk om even door te gaan. Ik zelf was 9 jaar geleden zwanger van een tweeling maar 1 vruchtje is te vroeg afgekomen maar het andere kindje is 100 % gezond en is ondertussen in graad 3.
Veel succes verder en dank je wel,

Hugette Rombouts
Pretoria Zuid Afrika

22-01-2004

Hallo allemaal,
Ik wou even zeggen dat dit een leuke site is om te lezen.
Ik heb zelf een tweeling Mart geb. op 04-04-2002 en bram geb. op 13-04-2002.
Ik zou ook best in contact willen komen met ouders die ook een tweeling en of ouders met meerlingen die ook op verschillende datums zijn geboren. Mijn email adres is a.rikhof@home.nl

 

31-12-2003

Hallo
Ik ben een tweeling en ga een werkstuk maken met mijn tweeling zusje en je moet het ook presenteren en we moeten 12 hoofdstukken maken, dus ik vind dit een hele leuke site en ook dat ik u een e-mail kan sturen
Nou ik wens u heel veel succes met uw site
groetjes lydia 11 jaar

18-11-2003

Beste mensen,
Ik heb een vraagje en misschien heeft iemand hetzelfde meegemaakt.
Mijn tweeling is 2 juli van dit jaar geboren. Dit was 3 weken en 6 dagen voor de uitgerekende datum. Het zijn 2 meisjes en ze wogen 2200 en 2195 gram.
Inmiddels wegen ze ruim 5000 gram. Ik ben nu twee keer naar het spaarne ziekenhuis voor controle en een aantal keren naar het consultatiebureau geweest.
Iedereen is alleen super voorzichtig.

Ik geef de dames nu 5 x 170 ml. voeding en dat gaat prima. De kinderarts van het spaarne verweet mij dat ik dat deed en zegt dat ik terug moet naar 140 ml. voeding. Bij het consultatiebureau gaan ze uit van 150 ml. voeding per kg. dus volgens haar zouden ze nog minder dan deze staffel moeten krijgen. Ze was voor geen rede vatbaar en ik was zelf verantwoordelijk voor eventuele gewrichtsproblemen.
Het vreemde waar ik nu steeds tegen aanloop is dat ze met 2 maten meten. Qua voeding zijn ze volgens hun 3,5 maand en qua ontwikkeling zijn ze wel ruim 4 maanden.
Heeft iemand hier ook ervaring mee en hoe is degene daar mee omgegaan.

Groetjes,
Ellen Krijgsman ellen@krijgsman-mink.demon.nl 

09-11-2003

Hallo ik ben een moeder van een drieling van bijna een jaar. ze zijn geboren op 20-11-2002.
Twee meisjes en een jongen. Ik heb nog twee zonen van 9 en 12 jaar. Ik woon in Brabant (Tilburg)
Wil je meer weten mail dan naar leonie1@home.nl 
Groetjes

26-10-2003

Hallo iedereen..... we zijn een Belgische familie woonachtig in Zuid Afrika en vroegen ons af wat het grootste aantal meerlingen was. ik ken een zesling...maar heb je er ook zeven of meer.

Jullie website is ongelooflijk prachtig . doe zo voort.
fam. Rombouts
Pretoria Zuid Afrika

12-09-2003

Hey Diana,
Je hebt een toffe site met echt keimooie foto's ik ben zelf zot van Anne Geddes en verzamel ook geboortekaartjes . Ik ben verzot op kindjes en vooral baby'tjes . Heb juist mijn 7de jaar kinderverzorging achter de rug en dus juist afstudeert . Nu alleen nog werk vinden een lief ventje en vele kindjes en ik ben de gelukkigste vrouw op de wereld . Veel succes met jouw kindjes.

Groetjes Jill

03-08-2003

Hallo familie Klein Velderman,
Wij hadden al twee jongens, en wilde graag een toetje. De jongste zoon is dan al 6!
Ik blijk gelijk zwanger te zijn, en wordt erg ziek en misselijk. Een griepje zegt de huisarts. De griep gaat maar niet voorbij, en na 2 weken wordt ik uiteindelijk opgenomen in een ziekenhuis. Na een inwendige echo blijk ik zwanger te zijn van een tweeling!!! Twee-eiig, dat kunnen we op de echo goed zien. Ik ben dan echter pas 4 weken zwanger. De eerste 13 weken wil ik dan ook niet graag overdoen!! ik ben uiteindelijk 3 weken in het ziekenhuis verzorgd.
Op 28-02-03 is onze tweeling via natuurlijke weg met 39 weken en twee dagen gezond ter wereld gekomen. Kaylee weegt 3560 gram en Bodean weegt 3165 gram. Twee volgroeide eenlingen dus eigenlijk. Na twee zonen zijn twee dochters hartstikke leuk!!!! Ze zijn nu dus alweer 5 maanden oud. De tijd vliegt . Helaas hebben we geen digitale fotocamera dus we kunnen er geen foto's bij sturen.

Verder hebben jullie een erg leuke site,
Hartelijke meerling groetjes van Chers Niessing uit Wijchen.

02-07-2003

Hallo.
Ik ben monique, moeder van een tweeling van 9 jaar. Het is een eeneiige tweeling, Roy en Nick. Ik vind het een erg leuke site vooral om de verhalen van andere meerlingmoeders.

Groetjes Monique Vissers

21-06-2003

Hallo allemaal,
Het is een prachtige site te mooi om waar te zijn zo zoek je iets over meerlingen en zo heb je een hele site over meerlingen.
M'n complimenten en bedankt dat jullie zoiets bedacht hebben ga zo door zou ik zeggen.
Ik ben nu 14 weken inverwachting van een eeneiige tweeling.
We hebben een zoon van 5 jaar. Ik ben heel benieuwd hoe dat het straks gaat verlopen.
Maar ten allereerste wil ik van heel veel dingen op de hoogte zijn. En daarvoor zal ik jullie site veel bezoeken. Misschien dat ik zo wel meer te weten kom, want het is allemaal heel nieuw voor me.

Groetjes,
Leyla

15-05-2003

Hai mijn naam is Marina Grevink
Ik heb zelf 1 zoon van zes, maar kijk op jullie site omdat ik een vriendin heb die nu zwanger is van een tweeling.
Dus ik kijk hier om te kijken wat haar allemaal te wachten staat en hoe wij haar daar bij kunnen helpen.
Ik vind de verhalen die hier op staan geweldig om te lezen.
Ga zo door deze site is wel de meest complete site die ik tot nu toe heb gevonden echt mooi en informatief in elkaar gezet en waar je veel tijd aan besteedt hebt geweldig.

Veel succes verder en ik kom zeker nog vaak kijken.
groetjes p.s. ze is al 38 weken

14-04-2003

Hoi,
Ik ben nu 15 weken zwanger van een tweeling. In het begin moesten mijn man en ik erg aan het idee wennen. Wij hebben al een dochter (22-11-1999) en nu krijgen wij in n keer 2 kinderen bij. Toen ik hoorde dat ik zwanger ben van een 2-ling ben ik meteen op internet gaan zoeken naar
informatie over meerlingen. Ik ben toen deze site tegengekomen en ik vind hem heel leuk. Zeker veel werk aan gehad? En ding is zeker: het is een gezellige site. Ook vind ik het gedeelte van Geboortegedichtjes erg interessant/leuk om door te lezen. Nou, hopelijk blijft deze site nog lang bestaan, dat zou ik erg leuk vinden.
Succes verder!

Groetjes: A.Gerritse (uit Zwolle)

14-04-2003

Hallo ik ben Petra 34 jaar en de trotse moeder van een dochter Amy van 26 maanden en twee zoons Daan en Bas van bijna 10 maanden,wat een enorm leuken site informatief en grappig vooral het fotoalbum ook ben ik via jullie in contact gekomen met andere tweelingmoeder waar ik nu mee e-mail en ervaringen mee uitwissel ga zo door.
Ook de kindersite is enorm goed samengesteld complimentjes aan de meiden.

31-03-2003

Hallo allemaal,
Ik ben Paloma Hemmers en ik ben 28 jaar. Ik heb een zoontje van 4 jaar en ben er net achter gekomen dat ik een tweeling krijg. Het is natuurlijk ontzettend spannend en ben benieuwd naar info erover of tips e.d in ieder geval bedankt 

Paloma phemmers@yahoo.com 

16-03-2003

Hallo meerlingen net
ik weet niet wie deze homepage heeft gemaakt maar hij is prachtig, bij deze wil ik mijn complimenten overbrengen via deze mail voor de mooie, overzichtige en duidelijke site,heb niet alles gelezen maar het sprak me wel aan omdat ik zelf n helft ben van een tweeling,en mijn broer heeft een drieling.
Mijn persoonlijke mening is dat je ontzettend trots mag zijn op een drieling of een tweeling,wel handen vol werk maar het is erg leuk,heb met mijn tweelingzus toch een intensere band als met mijn andere zussen.

Groetjes van Wilma en succes met je site

16-03-2003

Hallo Diana, 
Ik ben er zelf ook een van een drieling en vind je site heel informatief. We zijn drie meisjes van 12 en zitten nu in de eerste. Ik wil er een spreekbeurt over houden. Misschien kan ik er buiten eigen ervaringen door u meer van te weten komen. Ik vond het grappig om te lezen dat er zoveel drielingen met een keizersnee geboren worden, ik wist dat niet. Ik ben zelf ook met een keizersnee geboren. 

Dag, Susan

22-02-2003

Hallo Allemaal.
Allereerst wat een mooie site !!
En wat een verhalen !!!!

Ook ik ben een trotse moeder van een twee-eiige tweeling. Mijn jongens Maik en Stefan worden nu bijna 3 jaar ( 22.03.2000 ), en elke keer rond hun verjaardag zoek ik weer de meerlingensites af. Waarom ?? Heimwee misschien naar de jaartjes die zo snel al voorbij gevlogen zijn.
En met heel veel bewondering lees ik de verhalen van ouders die nog meer dan 2 kinderen hebben !! Knap werk hoor, mag ook wel eens gezegd worden, want ik vind het toch al zwaar hoor, zo met 2 van die actieve jongentjes. En als je er dan nog meer hebt, ik heb er bewondering voor, maar ook wel een beetje jaloezie.
Helaas heb ik tijdens mijn zwangerschap bekkeninstabiliteit overgehouden, en durf ik een volgende zwangerschap niet meer aan, bang dat het verkeerd gaat, en ik dan niet meer de moeder voor Maik en Stefan kan zijn, die ik nu wel ben.

Alle trotste ouders van meerlingen en nog meer kindertjes, echt een knap staaltje werk van jullie.

Groetjes Nathalie

13-11-2002

Hallo familie,
Mijn naam is Francisca en ben moeder van vier heerlijke kinderen, meisje van 8 jongen van 6, en ik kreeg er spontaan een tweeling achteraan (j / m erg mooi cadeau) nu 18 maanden jong. Ik ben erg blij dat zij met zijn tween zijn , want de andere kinderen zijn al wat ouder, dus hebben zij elkaar om mee te spelen, ik hoef ze niet zo bezig te houden, zoals bij de vorige twee. Ik geniet van 's morgens tot 's avonds van mijn kinderen, dat moet ook wel, want de tijd vliegt.
Even zeggen dat deze site erg boeiend is, want ik blijf lezen. Ik wens alle ouders veel sterkte met hun meerlingen.

07-10-2002

Hallo Diana
Ik was afgelopen zondag naar de meerlingendag in Houten.
Maar wat me opviel,er is bijna niets voor of over oudere drielingen. Onze drieling is bijna 7 en informatie over die leeftijdscategorie was er niet. Ook ben ik lid van het meerlingenblad maar daar staan alleen maar verhalen van tweelingen in. Je wilt toch graag iets lezen wat je aanspreekt en waar jezelf mee te maken hebt.We zijn pas op je site terecht gekomen en vinden hem leuk en nuttig en hopen dat veel mensen hem bezoeken.

Groetjes van Ton Thea Ashley Patrick Melanie en Lisa Kolster Julianadorp.

10-09-2002

Hallo,
Erg leuk om deze site te bekijken, wij zijn as. zondag (15 sept) 37 weken zwanger van een tweeling (two boy's) dus we zitten met spanning te wachten wat er allemaal gaat gebeuren en hoe snel.

Groetjes Claudia & Jeroen Briek

23-08-2002

Hallo Diana en Family,
Ik ben aan het rondsnuffelen via de meerlingpagina en hier geland. Lees dus al anderhalf uur lang diverse verhalen, heel fijn! Ben in de 10e week zwanger van een-eiige tweeling en, hoewel door de vele tweelingen in onze familie niet echt verrast, behoorlijk benieuwd wat er allemaal op ons afkomt. Dat in je statistiek wordt aangegeven dat toch nog 75% van de tweelinggeboortes normaal verlopen, verbaasde me. Ik woon in Duitsland en mij werd min of meer bij de 6e week (1e controle) al gezegd dat ik me maar op een KZ moest instellen (en ik op dat moment zoiets had van.."dat wachten we eerst maar af, zeg!"). Dus je hebt me een beetje moed ingesproken /-schreven... Ik vind het in elk geval allemaal spannend en daarom super verhalen van anderen te kunnen lezen en daardoor een beetje de eigen gedachten te kunnen relativeren. Dus niet alleen Diana, maar ook alle andere schrijfsters en schrijvers bedankt!

Kitty

09-08-2002

Hallo Diane,
Ook ik ben een drielingmoeder. Onze Robin is nu 10, Jochem, Jorn en Kim zijn bijna 7.
Het is toch fijn deze site, allemaal mensen die weten hoe ik mij voelde tijdens mijn zwangerschap, de keizersnede en natuurlijk de opvoeding die niet altijd even makkelijk was en is.

Ga zo verder ! Proficiat !

17-07-2002

Hoi,
Ik vind je site heel leuk. ik heb zelf een zoon van 6 een dochter van bijna 4 en een drieling (drie dochters) van 1 jaar wel druk maar heel gezellig.
Ik vindt het leuk om op jou site te kijken en al schattige fotootjes. Echt tof.

Doeg Jeannette.

05-07-2002

Hoi Diana,
Nou, mijn complimenten hoor je hebt een prachtige site en wat foutjes betreft, ik red me prima op jullie site en ben er erg blij mee, mijn man is blij voor mij, eindelijk eens her- en erkenning. En de kinderen vinden het alledrie ook erg leuk.

Groetjes Leon, Sandra, Jordy, Elora, Loraine uit Spijkernisse.

02-07-2002

Dikke proficiat met je site, ik vind dergelijke sites erg belangrijk.
Mijn broer en ik (eeneiig) zijn 15 jaar geleden geboren en toen was er niet veel hulp, maar gelukkig word dat nu beter, ga zo door.

Hans.

30-06-2002

Hallo Diana, 
Hier een berichtje van een trotse Opa en Oma. Mijn dochter Yolanda heeft na diverse behandelingen van I.V.F, en een paar miskramen (buitenbaarmoederlijke zwangerschap en een eileider kwijt ) toch in verwachting geraakt van een mooie Tweeling ( Jongens ) , deze zijn inmiddels bijna 2 jaar -20/7. Inmiddels is ze weer hoogzwanger ( via I.V.F ) van weer...een Tweeling. Eind Augustus worden ze verwacht, dus het wordt weer Spannend!!! 
Bij deze wil ik U complimenteren met de interessante en goed verzorgde Site. 

Groeten Opa & Oma Boerkamp Apeldoorn.

13-06-2002

Hallo allemaal,
Allereerst wil ik jullie even mijn complimenten geven met jullie mooie en overzichtelijke site.
Ik heb een tweeling ( Ruben en Marc ) geboren op 28-10-2000 en heb al en foto geplaatst in jullie fotoboek. Ik lees graag over andere tweelingenzwangerschappen en bevallingen en de opvoeding van een tweeling . En dat alles vind ik hier. Dus ga zo door.

Groetjes Marga.

07-06-2002

Hallo Diana,
Erg leuk idee deze site. Ik heb er al heel wat rondgesnuffeld. Ben zelf sinds 27 oktober 2001 moeder van een tweeling Mathijs en Anouk. Het is best druk maar ook heel erg leuk je ontdekt iedere dag wel weer wat anders.

Groetjes,
Hester Schewe (Schiedam)

10-05-2002

He toffe site,ik ben op het net allemaal babysites aan het bekijken en deze is toch de beste,zo schattig allemaal en met mooie muziekjes, groetjes,

                   Evelyne(13)ook meerlingfan

30-03-2002

Hallo Diana,
Ik heb net wat rond gesnuffeld op je site. Leuk gedaan!!! Het is voor het eerst dat ik hier ben. Zelf ben ik een trotse tweelingmoeder (m/j) van 3,5 jaar. Ik vind het leuk om de belevenissen van andere meerling-ouders te lezen. Wat mij opvalt op verschillende sites en ook in het meerlingenblad van de NVOM is het feit dat er weinig mensen uit het noorden reageren. Of ligt dat aan mij? Ik zou nl. best wel eens met mensen uit de provincie Groningen contact willen hebben.

Ga zo door met deze site en iedereen veel plezier op deze site.

Groeten Petra Jintes uit UIthuizermeeden.

18-03-2002

Wat een goede site met veel informatie en een leuke 'positieve' kijk op de zaken, daar heb ik, een aanstaande tweelingmoeder met een zoontje van drie, nog eens wat aan!

Mijn complimenten!
Heleen van Heuvel
Den Haag

07-02-2002

Hallo
Wat een leuke, overzichtelijke en informatieve site. Sinds 15 januari zijn wij de trotse ouders van Emma Annabel en Sophie Charlotte, geboren na een zwangerschap van 36 weken en 6 dagen.

We zullen zeker nog regelmatig een kijkje nemen op de site.

Groeten,
Katelijn Versluis

19-01-2002

Hoi allemaal,
Ik vind dit echt een hele leuke site! Vooral de foto's zijn erg schattig. Ik zou zeggen: ga zo door!

Groetjes Rianne (13) tweelingfan.

12-01-2002

Hoi,
Wat leuk zo'n site over meerlingen,bij toeval liep ik er tegenaan. Ik heb zelf een eeneiige tweeling jongens van inmiddels 8 jaar ik vind het leuk om mee te helpen zeg me maar waarmee.

Groetjes van Jolanda, Melvin en Wesley

08-12-2001

Hallo Diana,
Wat een ontzettend leuke site.
Ik ben Ingrid Veldman en 26 jaar.
Wij hebben een dochter van bijna drie (Celine).
Twee dochters van bijna twee (Lysette en Marleen).
En zijn nu in spannende maar blijde verwachting van een drieling.

Zoals je welt zult begrijpen is er voor mij dus veel leuks te lezen op jullie site en daar wil ik je dus even voor bedanken! Er is verder zo weinig te vinden over meerlingen (vooral drie of meer) en je wilt toch graag een beetje weten wat je te wachten staat (al had ik aan de meiden al haast een drieling). Ik vind de zwangerschap van deze drie al zo anders als bij de tweeling, maar ik heb er nu natuurlijk ook twee meer rondlopen, dus daar zal het ook wel een beetje aan liggen. Ik vind het nog steeds wel heel onwerkelijk, drie van die mensjes in mijn buik.
Elke keer als ik weer voor controle ben geweest, dank ik hoe is het mogelijk, ik vond twee al zo ontzettend bijzonder!
Maar goed we wachten per dag af hoe het verder gaat en we laten het maar gewoon over ons heenkomen (ik ben nu 22 wk zwanger). Ik zal je vast nog wel eens vaker bezoeken op je site en e-mailen hoe het gaat of is gegaan.
Wij zijn in elk geval nu al supertrots dus ...!!

                Doei, groetjes van ons,
                Wouter en Ingrid Veldman
                Celine, Lysette en Marleen.

21-11-2001

Hoi, hoi, hoi.
In een woord WOWWWW
Veel werk maar wordt altijd wel beloond en kom ook eens mijn kids bewonderen op mijn homepage het adres is: http://buulsegezelligheid.homestead.com/home.html
Wij zijn tenslotte toch allemaal trotse vaders en moeders of niet soms.

Groetjes en veel suuc6
Wiljan Lucassen uit Budel.

09-11-2001

Hoi, hoi,
Leuk dat onze tweeling nu ook in het fotoalbum staat.
Bedankt daarvoor.
Verder een hele leuke site van jullie.
Ik heb hem als link op mijn homepage gezet. ( http://dezweersjes.homestead.com )

Groetjes van de Zweersjes uit Velp.

12-10-2001

Hoi Diana,
Hier even een berichtje om je te laten weten dat het een hele leuke site is. Jammer dat ik het nu pas ontdekt heb. Wij zijn sinds 17 juli 2001 de trotse ouders van een eeneiige tweeling, Nienke en Kim. Twee fantastische meiden. En omdat heel de wereld ons al heeft laten weten dat het wel heel erg druk zal worden, valt het me ondanks dat, toch nog wel mee. Wij zeggen dan ook altijd steevast, we hebben geen vergelijkingsmateriaal en weten niet beter. Maar het is echt iets geweldigs. Pappa en mamma allebei een kindje, dubbel genieten.
Nu maar hopen dat de meisjes geen trauma overhouden van al die gezichten van oude vrouwtjes die zichzelf af en toe opdringen en de kinderwagen bijna stelen, om hun hoofd erin te kunnen steken. De tijd zal het leren...
Heel veel succes met je site en ik zal hem zeker blijven bezoeken.

Groetjes Claudia

26-09-2001

Hoi Diana,
Ik heb echt heel veel van je site kunnen gebruiken. Spijtig dat ik hem niet eerder gevonden heb.
Echt een toffe site.

Groetjes van Sandra, Kaylee en Keani.

24-09-2001

Hallo allemaal,
Wat een leuke site is dit. Wij hebben ook een tweeling, die inmiddels al weer zes en een half zijn. Wat gaat de tijd toch snel h.

Tot ziens en groetjes van Anneke uit Friesland.

12-09-2001

Hallo allemaal,
Wat een leuke site, mijn tweelingzus Krista heeft mij en haar erop gezet.
Ook erg leuk om te zien en de site is geweldig en wat een mooie kindjes heeft u!
Het lijkt me ook leuk om een meerling te krijgen, als het zover is laat ik het meteen weten!

Doei groetjes de helft van een ei Maroescha.

04-09-2001

Hallo allemaal,
Ik wil even zeggen dat ik dit een hele leuke en leerzame site vind.
Zelf ben ik geen moeder van een meerling (ik geniet nog te veel van het studenten leven, ik ben 21), maar wat ik ga doen komt er dicht in de buurt!
15 september (over anderhalve week) vertrek ik naar Amerika om daar als au pair te gaan werken.
Ik kom in huis bij een heel gezellig gezin in New Jersey, dat bestaat uit Christine, Joe en hun zoontje Michael (2 jaar). Christine is op dit moment bijna 28 weken inverwachting van een drieling, het worden drie jongetjes. Ik heb er echt heel veel zin in.
Door op deze en andere sites te kijken heb ik ontdekt dat het heel druk en vermoeiend is om voor een drieling te zorgen, maar zeker wel de moeite waard. Zo gauw als de drieling is geboren, probeer ik n of meer foto's door te sturen voor het fotoboek.

Tot ziens,
Thyrza Hoefsloot.

05-08-2001

Hallo,
Mijn naam is Ria Kingma en ben moeder van een tweeling (meisje en jongen), nu negen maanden oud. Ik heb de site bekeken en vind hem erg leuk, ik vond de site bij toeval, omdat ik probeerde me aan te melden voor de Meerlingenclub.
Dit lukt me maar niet, nu zag ik tussen de mailtjes meer mensen die hier lid van zijn. Wie wil mij mailen hoe ik dit het beste aan kan pakken? e-mail adres: info@bouw-tekenburo.nl

12-07-2001

Hallo allemaal!
Complimenten voor de leuke informatieve site. Opmerkelijk hoeveel twee- en meerlingen er toch zijn, als je er ook zelf mee te maken krijgt. Sinds 25 april 2001 ben ik moeder van een prachtige tweeling: Timo en Vera.
De kinderen zijn na een zwangerschap van 37 weken en 5 dagen met de keizersnede ter wereld gebracht (dubbele stuit!) Timo en Vera groeien prima en hoewel 't natuurlijk druk is, kunnen we ook al erg van de twee genieten. De eerste lachjes (een dag na elkaar!); het wijs rondkijken; het optillen van de hoofdjes in buikligging: wauw en dit is nog maar 't begin!
Het transport van de kinderen doen we bijna helemaal met de Burley fietskar met een adaptieset voor de wandelwagen; en twee babyschaaltjes. Nou werkelijk dit is een uitvinding hoor! We zijn erg mobiel; fietsen overal naar toe (na acht weken hebben we al 65 km fietstocht gemaakt!), haken de fietskar van de fiets af en wandelen rustig rond. Je komt er bijna alle winkels mee binnen; kortom een aanrader voor iedereen!
Enige kanttekening: je krijgt erg veel bekijks en aanspraak, zodat een snelle boodschap doen nu echt tot 't verleden behoort! Maar ja ... who cares ...

Groet Claudia.

08-07-2001

Hoi Diana,
Wij zijn momenteel in blije verwachting van een drieling, nu al weer 12 weken.
We zijn erg enthousiast over jullie site, waar ook veel tips op staan, dit komt ook wel omdat jullie zelf een drieling hebben en uit eigen ervaring spreken.

Groetjes Marius en Chantal

17-06-2001

Hallo, ik wil even reageren op je leuke site. Zelf ben ik moeder van een dochter van bijna 5 (Lisa) en van een tweeling van 10 maanden Romy en Danny. Geboren op 9 augustus 2000.
Wij hebben onze handen vol, maar ik vind het wel erg gezellig in huis. Nu ze iets groter zijn, kun je wel weer makkelijker weg om wat leuks te gaan doen. Soms doen we ook wel eens wat alleen met Lisa, dat vind ze helemaal geweldig, of logeren bij opa en oma zonder de twins (heerlijk de aandacht alleen voor haar) en de tweeling weer even wat meer aandacht van ons .
Samen een avondje weg is ook belangrijk, dat doen wij ook zeker. Gelukkig hebben we opa en oma's die willen oppassen, waar we erg blij mee zijn.

Groetjes Arjanne.

13-06-2001

Hallo,
Wij zijn Michel en Sarah en we zijn 20 weken zwanger van een tweeling. De site ziet er goed uit, ga zo door.

Groetjes Sarah en Michel

11-06-2001

Hoi Diana,
Ik ben Sandra en net 15 weken zwanger van een tweeling, dus ben ik een beetje op zoek naar info en ........ gevonden.
Vorige week heb ik me opgegeven voor NVOM. 
Deze zwangerschap is voor mij wel heel zwaar, omdat ik net (14-12-2000) mijn eerste kindje, Maxime, ben verloren na een voldragen zwangerschap.
Uit het Tweelingenboek haal ik ook nuttige info.
Ik hoop dat ik in november een foto kan sturen van onze tweeling.

Groetjes Sandra.

29-05-2001

Hallo,
Jullie hebben een leuke site gemaakt, waar wij ook graag ons "steentje" aan bijdragen. Bijgaande een foto van onze tweeling Lars en Anouk. Op de foto waren ze alweer 8 maanden!
Het zou leuk zijn als je deze op zou nemen in het fotoalbum (is gebeurd)

Groetjes,
Axel & Silvia Cornet

28-05-2001

Hoi Diana,
Dit is de eerste keer dat ik je site bezoek en hij zit erg leuk in elkaar. Mijn naam is Ilse en ik ben zelf moeder van een tweeling van 2 jaar oud. Nienke en Jelle. Sinds kort zitten ze een ochtend en een middag op de peuterspeelzaal en er gaat een wereld voor me open. Wat een luxe als je heel even je handen vrij hebt om de boodschappen te doen of om een keer (zonder op te letten) je huis aan kant te maken.

De babytijd is heel leuk, zonder problemen, verlopen. Nienke en Jelle zijn met 37 weken geboren en wogen 2635 en 3275 gram. Flinke baby's dus. Maar nu komt mijn vraag: Bij ons in de familie komen verder geen tweelingen voor. Toch heb ik met laten vertellen dat als je eenmaal een (twee-eiige) tweeling hebt, de kans erg groot is dat je bij een eventuele volgende zwangerschap weer een tweeling krijgt. Hierover is jammer genoeg maar weinig bekend. Graag wil ik met mensen in contact komen die hierover meer weten of meerlingouders die na hun tweeling nog een kindje kregen.

Groetjes en ga zo door.

Ilse Endevoets e-mail adres: Karlo-ilse@hetnet.nl

18-05-2001

Hallo Diana,
Ik ben de supertrotse mamma van Thom, 2 jr. en Luuk en Lara, nu 4 maanden. Ik zit zomaar wat te snuffelen en kwam jouw pages tegen. Leuk!!!!!!
Lekker druk wel. al die kleintjes, maar ik zou ze voor geen goud willen ruilen, want al die stralende smoeltjes als ik ze uit hun bedje haal is toch geweldig!

Groetjes van Andrea uit Vlaardingen.

19-04-2001

Hoi Diana,
Even een reactie van mij, zusje van Yvon. Ik zat even jullie site te bekijken. Ik dacht laat ik eens een berichtje sturen. Ik hoop dat alles goed is met die drie koters van je. Met onze meiden gaat het prima. Het groeit goed, alhoewel wij blij zijn dat de babytijd er een beetje vanaf is.

Groetjes en ga zo door,
Jolanda

27-03-2001

Hai Diana,
Ik heb je site bezocht ... erg mooi hoor!
Zelf ben ik ook moeder van een tweeling, onze zoontjes Milan & Timo, helaas zijn ze na een zwangerschapsduur van 25 weken, levenloos geboren....
Ik heb me rottig gezocht en niks gevonden toen wij onze tweeling hebben moeten afgeven. Ik heb gezocht naar lotgenoten. Lotgenoten die weten hoe het voelt om zwanger te zijn van niet 1 maar zelfs 2 (of meer) kindjes. Maar waarbij het helaas niet altijd goed is gegaan. Je voelt je zo bijzonder als je zwanger bent, maar ook als je ze helaas moet afgeven.
Ik ben een mailinglijst gestart die te vinden is via: http://groups.yahoo.com/group/tweelingengeltjes
Ook ik ben sinds kort gestart met het maken van een homepage voor al die onzichtbare moeders en vaders van een tweeling (of meerling) ... te vinden via: www.brunssum.net/~brekelma

Liefs Petra Brekelmans
mama van Esra, geboren op 2 juni 1999
mama van Milan & Timo, gestorven en geboren op 18 juni 1998

25-03-2001

Hallo Diana,
Ik kwam eerder toevallig op jou site terecht en ik vind hem erg leuk. Ik heb zelf een twee-eiige jongens tweeling van 7 jaar. Ik ben blij dat ik eindelijk iets over twee- en meerlingen gevonden heb op internet. Daar wij in Belgi, wonen en ik daar niets vond op de Belgische sites ben ik erg blij dat ik jou site gevonden heb. Ondertussen heb ik natuurlijk al wel de nodige ervaring als tweeling ouder, maar vooral toen ik zwanger was, had ik enorm veel behoefte aan informatie en er was toen niet veel te vinden.

Net als Cara, die ik in jou gastenboek tegenkwam, heb ik mijn zoontjes borstvoeding gegeven en ik heb dit bijna 11 maanden kunnen doen. Hier in Belgi heb je de "Borstvoeding vzw" en die hadden en hebben een brochure over borstvoeding voor meerlingen. Zij hebben contact moeders en daar kun je 4 avonden naar toe gaan en zij geven je alle uitleg over borstvoeding. Ik ben daar verschillende keren naar toe geweest en die mevrouw heeft voor mij toen heel wat moeite gedaan om informatie te vinden. Ik was dus goed voorbereid toen ik eraan begon.

Ik wens je heel veel succes met deze meerlingen site Diana en ik zal er regelmatig gebruik van maken hoor.

Groetjes van Martine uit Belgi.

18-03-2001

Hoi Diana,
Hier een andere Diana uit Zeeland.
Ik ben moeder van een tweeling van 7 jaar en ben contactpersoon voor de NVOM, ik kwam er meer tegen op je site heel leuk!!!
De site is erg leuk ga zo door.
Wie met mij wil mailen is van harte welkom op svandebossche@zeelandnet.nl

14-03-2001

Hallo Diana,
Ik ben een trotse moeder van twee meiden (16 febr. 1998)
Ze zijn nu net 3 jaar geworden en straks komt de basisschool eraan. Op dit moment staan we dus voor een moeilijke keuze; Welke school moeten ze heen, gaan ze naar 1 klas of apart!
Graag zou ik hierover wel met iemand van gedachte willen wisselen. Welke mogelijkheden e/o oplossingen hebben anderen gezocht en gevonden.

Daarnaast heb ik nog een vraag: De meiden slapen samen op een kamer. Dat gaat heel goed. Ze hebben momenteel nog steeds ledikanten, maar een stapelbed is in de maak. Ik ben opzoek naar ideen voor het inrichten van hun slaapkamer, welke kleuren, welke opstellingen enz. Ideen zijn hier altijd welkom.

Verder kan ik zeggen dat ik jullie site erg leuk vind, ga er mee door!
Voor antwoorden en vragen ben ik bereikbaar op het e-mail adres: LINAST@planet.nl

07-03-2001

Beste Diana,
Allereerst mijn complimenten voor jullie site, erg leuk!
Ik ben zelf ook moeder van een drieling (3m), Rene, Anne en Sophie, zij zijn geboren op 28 juli 1997 en ik zou het heel leuk vinden om met andere meerlingouders in contact te komen. Ook organiseer ik 2 keer per jaar (o.a. 22 april a.s.) een tweedehands markt in Bemmel (zie bij Meerling Nieuws)

Met vriendelijke groet,
Rebecca Meyer

17-02-2001

Wat een leuke site. Ik ben hier terecht gekomen via de meerlingenclub. Ben zelf een (a.s.) oma van een tweeling. Inderdaad, je leest overal dat er weinig informatie is als je een meerling verwacht. Ben dan ook als oma druk aan het zoeken (de a.s.) ouders hebben zelf geen computer) en vind heel veel, o.a. hier. Erg leuk, ik heb hem al bij mijn favorieten staan.

Groeten, Lineke.

05-02-2001

Beste Diana,
Heel leuk om je site te zien, maar wat ik op dit moment mis is bepaalde zakelijke informatie.

Ik ben nu in mijn 25e week van de zwangerschap van mijn 2e en 3e kindje. Het gaat allemaal goed, maar nou zit ik met bijvoorbeeld de vraag:

"Wat moet ik als geboortedatum aanhouden ivm met mijn zwangerschapsverlof?"
De uitgerekende datum voor een eenling is 20 mie, maar de gynaecoloog zegt dat de kans groot is dat het zo'n 2 tot 3 weken eerder geboren kan worden. Nou zie hij dat ik in principe de 6 weken moest aanhouden en in overleg in de ziektewet zou moeten gaan.
Ik werk 2 dagen in de week, het is niet veel, maar genoeg om het als vermoeiend te ervaren, vooral omdat ik normaliter zo'n 2 uur slaap tussen de middag.

Het is overigens wel een heel andere ervaring dan zwanger zijn van mijn oudste dochter. Dat vind ik wel heel fijn. Meestal zeggen ze dat een 2e zwangerschap wat minder bijzonder is, maar nu is het net zo speciaal. Het bewegen, de omvang van mijn buik, de aandacht, omdat het een tweeling is.
We weten ook dat het een jongen en een meisje zijn en dat maakt het ook anders, omdat we het bij onze oudste het geslacht niet wilde weten ...

Met hartelijke groeten,
Annette Peterse.

04-02-2001

Beste Diana,
Wij zijn 4 meiden die de opleiding verzorging volgen en allemaal worden we kraamverzorgster. We zitten nu in ons laatste jaar, in juli zijn we klaar. De komende 10 weken moeten we een scriptie maken. Wij hebben voor het volgende onderwerp gekozen: Borstvoeding bij meerlingen. Een heel boeiend onderwerp vinden wij zelf. We hebben ook al aardig wat informatie en hoopten hier ook iets te vinden. Over borstvoeding kwamen we niet echt veel tegen. Als je toch nog informatie hebt, horen we dat graag. Tegen de tijd dat onze scriptie af is, zal ik er eentje naar je toe mailen. Misschien kun je bepaalde dingen gebruiken m.b.t. je site, die trouwens ontzettend leuk en professioneel is!

Succes verder,

Groetjes, Leonie v/d Neut, Heidi Blonk, Carolina Verwaal & Tinka Lingeman.

02-02-2001

Hoi,
Mijn naam is Monique Assink en ik heb zelf een tweeling van 18 maanden, twee-eiig, Jeroen en Niels.

Momenteel vind ik het erg druk, Niels loopt al zelf, maar door diverse problemen is Jeroen nog niet zo ver. Dus is het altijd tillen (14 kg!!!) en een die er maar meeloopt. Ik verlang naar de tijd dat ze allebei lopen.

Graag zou ik ook met ouders mailen, welke een twee- of drieling hebben die ook erg laat zijn gaan lopen en/of die nog tips voor mij hebben.

Voor de rest vind ik het een voorrecht om moeder te mogen zijn van een fantastische tweeling.

Groetjes Monique. e-mail adres: ap.vankesteren@worldonline.nl

31-01-2001

Hoi Diana
Leuke site heb je gemaakt en grappig ook dat ik jouw drieling diverse keren ben tegengekomen op andere sites.
Ikzelf heb twee meiden, die twee weken geleden 1 jaar zijn geworden. Ik stuur je wat foto's mee (zie fotoalbum meerlingen), want net als alle andere (meerling)moeders ben ik natuurlijk apetrots op ze. Ik hoop ze snel tegen te komen op je site.
Alvast bedankt en veel succes met je site. Ik kom regelmatig even langsgesurft.

Groeten
Christel van den Bogaart

19-01-2001

Hoi familie,
Als eerst wil ik laten weten dat ik het heel leuk vind wat jullie doen. Wij hebben zelf ook een drieling van nu net 4 jaar. Wij hadden al een zoontje van toen 22 maanden. Ik ben een beetje aan het zoeken gegaan op internet wat er allemaal te vinden was, zodoende kwam ik bij jullie, heel leuk.

Groetjes fam. Delwel.

08-01-2001

Hallo,
Leuke site, ga zo door!!
We hebben 1 vraag, is er ergens een adressenlijst waar je geboortekaarten van (in ons geval) een tweeling naar toe kunt sturen, om gratis producten te ontvangen. Ik heb namelijk ergens gehoord dat dat mogelijk was, maar ik weet niet meer waar of bij wie.

B.v.d. Berry & Brenda Quint (tweeling ouder to be)

Zo'n lijst om gratis producten te krijgen, kun je krijgen als je lid bent van de NVOM (zie Links), van hun krijg je dan een lijst van fabrikanten die je iets toesturen.

05-01-2001

Hallo,
Mijn naam is Wilma. Ik las je verhaal op het net en moest meteen aan de drieling van mijn vriendin denken. Ik weet niet of mijn vriendin je nog tips of iets anders aan de hand kan doen. Maar misschien is het wel leuk om eens naar elkaar te mailen, dat vind ze vast niet erg.

Alvast succes en de groetjes van Wilma.

02-01-2001

Hallo Diana,
Via de meerlingenclub kwam ik op deze homepage terecht.
Ik vind dat je hem erg mooi hebt opgezet en ik zal zeker nog een keer terug komen om te kijken als hij af is.
Ik heb nog een gedichte voor je wat ik op een geboortekaartje uit mijn verzameling heb gevonden. (Zie geboortegedichtjes)

Nog veel succes met je homepage.
Groetjes van Kim Jansen

12-12-2000

Hoi Diana,
Leuk om iedereen uit te nodigen om mee te denken over deze site.
Ik heb zelf een tweeling van 10 weken; Bram en Kees.
We genieten enorm van onze jongens.
Ik geef ze beiden volledige borstvoeding. Het is erg leuk om dit te geven, maar het kost veel energie. Ik kan weinig vinden over borstvoeding bij meerlingen. Misschien is het een idee om op te nemen op jou site.
Graag zou ik wat reacties willen ontvangen van moeders die ook hun meerlingen borstvoeding geven. Soms heb ik wat stimulans of gewoon waardering nodig om het vol te houden. Ik ben benieuwd hoe anderen het ervaren. Tips zijn ook erg welkom.

Vriendelijke groet, Cara.

08-12-2000

Hoi Diana, man en kids,
Alweer zo'n leuke site, ook deze staat in onze favorieten.

Onze drieling Zo, Liam en Aidan zijn inmiddels bijna 10 weken en groeien als kool. Onze oudste Naomi is ook helemaal weg van ze. En het is een hoop genieten hier.....

Liefs Bas, Bren, Naomi, Zo, Liam & Aidan van Gool.

06-12-2000

Hoi,
Ik ben Joyce, wij hebben een tweeling (j/m) van net 2 jaar en krijgen er in febr/maart een tweeling bij.
Ik ben contactpersoon voor de NVOM regio gld/ov en vind het altijd leuk om in contact te komen met andere meerlingouders. (Haar e-mail adres kun je vinden bij "Contact gezocht".

Groetjes Joyce, Deventer

21-11-2000

Hallo,
Leuk hoor zo'n meerlingen site.
Het fotoalbum is dat ook voor bv. onze twin?
Ik ben benieuwd, want dan heb ik wel leuke foto's.
En uiteraard zouden wij het leuk vinden om onze site tegen te komen bij jullie links.

En kunnen we ergens mee helpen? Wij zijn altijd bereid, dus laat maar weten.

Groetjes Marian 

19-11-2000

Goedenavond....
Hallo, ik ben moeder van een tweeling van 5 jaar.
Het zijn 2 meisjes, en ik zou het leuk vinden om met andere mensen te praten over 2 of meerlingen.
Er zijn toch nog veel mensen die er niet echt over mee kunnen praten, al denken ze vaak van wel.
Maar het is toch wel heel iets anders dan 1 kind.
Dus vandaar dat ik oook mail.
En ik hoop dat ik eventueel kan helpen.

Groetjes van Gerrie Winkelhorst

10-11-2000

Wij zijn in het bezit van een tweeling en daarna hebben wij nog n kind gekregen. Hier lees je heel weinig over, hoe daar mee om te gaan en met name over de reacties van de omgeving, die een tweeling al druk genoeg vinden en het feit dat bij ons in de familie (zus) nog een tweeling voorkomt.

Mogelijk kunnen jullie hier iets aan doen.
Zeker gezien het feit dat n kind voor ons erbij niet meer drukte voorstelt.

L. Groot.

28-10-2000

Hallo Diana, ik heb even door je site gebladerd, ik word over 5 maanden zelf vader van een identieke tweeling, en wel grappig mijn vrouw heet ook Diana.

groetjes Tim.

27-10-2000

Hoi Diana,
Wat een enorm leuk idee om deze site op poten te zetten. Ik heb zelf een tweeling van zeseneenhalf jaar en het blijft iets unieks.
Het zijn twee jongens en identiek wat het nog spannender maakt iedere dag opnieuw.
Ze heten Kevin en Jordi en ze hebben nog een broertje Brian en hij is vier.
Ik blijf in ieder geval jou site regelmatig bezoeken en wens je heel veel succes met deze site.

Groetjes Monique.

15-10-2000

Hoi Diana,
Wij zijn een drieling en worden 26 oktober 10 jaar, ons zusje is 11 oktober 5 jaar geworden. Het is dus wel erg gezellig zo met z'n allen.

Groetjes van Ronnie, Tamara, Danny en Jamie.

07-10-2000

Hoi Diana
Leuk zo'n site over meerlingen. Ben zelf pas lid geworden van de meerlingen club, ik heb een dochter van 6 en ben nu weer inverwachting, maar nu van een tweeling.
Ik ben nu drie en een halve maand zwanger, heb overal gezocht naar informatie over meerlingen, maar dat is wel moeilijk hoor! Via de meerlingen club ben ik wat meer op de hoogte en ook via internet daar staat gelukkig ook nog wel wat op. Nou succes met je site en tot de volgende keer.

Groetjes Melissa van der Bol.

01-10-2000

Hoi Diana,
Ik heb eens een beetje zitten kijken op jouw pages, en ik zelf ban samen met iemand bezig om een meerlingenclub op poten te zetten.
Ikzelf heb een tweeling van 7 maanden en ik wilde jullie graag in onze club hebben. Dus zal ik de Meerlingen Site op onze club linken.
Misschien vind je het leuk om ons er ook bij jouw op te zetten (zie links). Misschien komen we elkaar dan nog wel eens tegen.

Groetjes van Debby

 

 

 

 

 

 

Wij hebben nu ook een zgn. automatisch gastenboek:


Klik hier om deze te bekijken en/of in te schrijven.